Kindcentrum De Veldkei

Vanaf schooljaar 2015-2016 is obs De Veldkei Alles-in-1-school. Dat betekent dat we alles onder dak hebben. In ons gebouw kunnen kinderen van 0 t/m 12 dagelijks, tussen 7.00 en 19.00 uur, terecht voor kinderopvang, peuterspeelzaal en basisonderwijs. Samen staan we voor: zeer goed onderwijs, zeer goede kinderopvang en brede talentontwikkeling.

Op onze Alles-in-1-school bieden we kinderen onderwijs en kinderopvang met een positieve insteek. PBS levert ons hiervoor de basis. PBS staat voor Postitive Behavior Support. Op onze school vertalen we dat als “Positief Bezig op School”. PBS gaat uit van gedeelde normen en waarden. De basisgedachte is: “Gedrag kun je leren”. Onze drie kernwaarden hiervoor zijn: Respect, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Om kinderen te helpen vanuit deze kernwaarden te handelen, gebruiken we structureel Rots en Water. Hierdoor leren we de kinderen samenwerken, maar ook op komen voor zichzelf en het aangeven van hun grenzen.

Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat ze naast veel leren, ook veel (samen) spelen en bewegen. Hiervoor biedt ons ruime en uitdagende schoolplein volop mogelijkheden. We hebben een natuurspeelplaats, een peuterplantsoen, een boomstammenpark, een pannaveld, een voetbalveld en een zandbak.

Kindcentrum De Veldkei
Veenwalweg 5
9407 AM Assen
Postbus 28
9400 AA Assen
Telefoon 0592-820520
dir@obs-veldkei-assen.nl
www.obs-veldkei-assen.nl